GELENEKSEL 7. ALİNDA KÜLTÜR SANAT VE TURİZM FESTİVALİ GÜNDÜZ PROGRAMIMIZ
| 9.Eylül.2018 |
GELENEKSEL 7. ALİNDA KÜLTÜR SANAT VE TURİZM FESTİVALİ GÜNDÜZ PROGRAMIMIZ

Geleneksel 7. Alinda Kültür Sanat ve Turizm festivalimiz, Belediyemiz önünden cumhuriyet meydanına Mehteran takımı eşliğinde kortej yürüyüşü, Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sn. Barış Altıntaş, Belediye Başkanımız Sn. Tuğrul Ozan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ertuğrul Yamen, İlçe Emniyet Amiri, İlçe Jandarma Komutanı, Meclis üyelerimiz, Oda Başkanlarımız, Muhtarlarımız, Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Siyasi parti Başkanları  ve ilçe vatandaşlarımızın katılımıyla gerçekleşti.

Yürüyüşün ardından ilçemiz Cumhuriyet meydanında Belediye Başkanımız Sn. Tuğrul OZAN' ın Atatürk anıtına çelenk koymasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile, meydanda Belediye Başkanımız Sn. Tuğrul OZAN ve Büyükşehir Belediye Başkan vekili Sn. Barış Altıntaş protokol konuşmalarını yaptı.

Konuşmaların sonrasında Turgutlu Has Mehteran takımının gösterisi, Aydın Yörük Efe Kültür Derneği halk oyunları ekibinin zeybek gösterisi ve yöresel gelin alma oyunu sergilendi. Yöresel gelin alma oyununda Belediye Başkanımız Sn. Tuğrul OZAN ve protokol üyeleri de eşlik etti.

Gösteriler sonrasında katılımcı Turgutlu Has Mehter takımına, Aydın Yörük Ali Efe Kültür Derneği ekibine ve sunucumuz Efkan Efekan’ a Başkanımız tarafından çiçek verildi. Ayrıca Festivaldeki katılımcılara ve halkımıza belediyemizce pilav, ayran, lokma, aşure ve çeşitli ikramlarda bulunuldu.