TEKELER YÖRÜK ŞENLİĞİMİZ
| 13.Mayıs.2018 |
TEKELER YÖRÜK ŞENLİĞİMİZ

Belediyemiz tarafından organize edilen Tekeler Yörük Şenliğimize, Aydın Büyükşehir Belediye Başkan vekili Evrim Karakoz, Kaymakamımız Sn. Burak Çimşir, Belediye Başkanımız Sn. Tuğrul Ozan, İlçe Jandarma Komutanı, Meclis Üyelerimiz, Oda Başkanlarımız, Muhtarlarımız, Sivil Toplum Kuruluşları, Siyasi Parti Başkanları ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.

Tekeler Okulu önünden Yörük göçü ve Kortej yürüyüşüyle Mehteran takımı eşliğinde başlayan şenliğimiz Cuma meydanında davul zurna ekibinin ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla devam etti. Başkanımız ve protokol üyeleri Anneler Günü münasebetiyle şenlik alanındaki Annelerimize çiçek hediye ederek, bütün annelerin Anneler Gününü kutladılar.

Program Şenlik alanına gelindikten sonra Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Yapılan protokol konuşmalarının ardından Mehteran takımı gösterileri, Aydın Büyükşehir Belediyesi Bando takımının gösterileri, Aydın Yörük Efe Kültür Derneğinin halk oyunları ve gelin alma oyunu, Aydın Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği korosu ve sanatçıları tarafından türkü dinletisi ile devam etti.

Vatandaşlarımız  sergilenen halk oyunlarını izleyip  konserleri dinlediler. Yörüklerin oynadıkları çeşitli yörelere ait zeybek oyunları özellikle büyük beğeni topladı.  Şenliğe katılan vatandaşlarımıza Belediyemiz tarafından pilav ayran, lokma ve aşure ikramlarında bulunuldu.

Turgutlu Has Mehteran takımının yapmış olduğu gösterilerinin ardından programa katılan Başta sunucu Efkan Efekan ve bütün gösteri ekiplerine çiçek hediye edilip, vermiş oldukları katkılarından dolayı teşekkürlerin ardından program son buldu.

Belediye Başkanımız Sn. Tuğrul OZAN; “Yörük ve Türkmen kültürünün tanıtılması ve yaşatılması için Karpuzlu Belediyesi olarak öncü olduklarını ifade edip, "Bölgemiz kültürel zenginliklere sahiptir. Yörük ve Türkmen kültürümüz unutulmamalıdır. Bu şenliklerde konargöçer kültür yaşatılmaya çalışılmış, genç nesillere Yörük Kültürü aktarılmaya çalışılmıştır.

Burada amacımız düzenlemiş olduğumuz bu Yörük şenliği ile Halkımızı eğlendirmek, ortak bir hatıra oluşturmak, insanlarımızın tanışması ve kaynaşması, Bölgemizin tanıtımına vesile olmaktır. Aynı zamanda Kültür birlikteliği oluşturmaktır. Bizler Kültürümüzü yaşatacağız ki Devletimiz yaşasın Milletimiz yaşasın diyoruz. Bu yönde de çalışmaya devam edeceğiz. Karpuzlu Belediyesi olarak bu şenliği geleneksel hale getirerek ilçemizin ve bölgemizin tanıtımına katkı sağlayacağız” dedi.