BAŞKANIMIZIN TURİZM HAFTASI MESAJI
| 16.Nisan.2018 |
BAŞKANIMIZIN TURİZM HAFTASI MESAJI

Ülkemizin genelinde olduğu gibi Ege Bölgesi’nde de yaşanan turizm hareketliliğinden, yeni turizm sezonu ile birlikte İlçemiz de istifade etmeli ve belki birkaç sene sonra yüz binlerce turistin akınına uğrayan bir turizm cenneti olmalıdır.

Temiz ve sakin doğasıyla ülkemizin ender bölgelerinden olan İlçemiz ve Alinda antik kenti, şehir hayatının stresinden uzaklaşarak rahat bir nefes almak isteyenler için harika bir liman olma potansiyeline sahiptir.

Kamu ve özel sektör aracılığıyla tarihi yapıların restore edilerek kullanılabilir hale getirilmesi ve yapılacak yatırımlarla İlçemizin Turist kapasitesinin artırılması da bu anlamda büyük önem arz etmektedir.

Bu sebeple, Karpuzlumuzun turizm alanında hak ettiği noktaya gelmesi, gelişmişlik düzeyinin artırılması ve insanlarımızın bu sektörden doğrudan fayda sağlar hale gelmesi için Valiliğimiz, Kaymakamlığımız, Belediyemiz, Oda başkanlarımız, sivil toplum örgütlerimiz (STK), Siyasi parti Başkanları, yatırımcılarımız ve esnaflarımız ile birlikte el ele vererek birlikte hareket etmeliyiz.

Bizler Karpuzlu Belediyesi olarak Tarihi ve Kültürel zenginliğimiz olan Alinda Antik Kentimizdeki öğelerin açığa çıkarılması, korunması, sergilenmesi, çevre düzenlemeleri, aydınlatılması, yürüyüş yollarının düzenlemesi, tanıtım tabelalarının konuşlandırılması ve ilçemizin çekiciliğinin artırılması kapsamında Güney Ege Kalkınma Ajansı’na projemizi teslim ettik. Projemiz onaylandıktan sonra İlçemiz ve Alinda için önemli bir mesafe kat etmiş olacağız.

Ayrıca, Alinda Antik Kentimizin tanıtımı için el broşürü basımı ve Basın yoluyla en iyi şekilde tanıtma yapıyoruz.

Alinda Kültür Sanat ve Turizm Festivali ve Deve Güreşi Festivallerimizle İlçemiz Alinda Antik Kentini dikkat çekmeye çalışıyoruz.

İlçemiz Turizm için konaklama tesisleri Yayla Turizmi yapılması kapsamında proje hazırlıklarımız devam etmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle, ülkemizde ve İlçemiz de turizm sektörünün gelişimine katkı sağlayan herkese teşekkür ediyor, başarılı bir turizm sezonu geçirilmesi dileğiyle Turizm Haftası’nı kutluyorum.”