DÜNYA TİYATROLAR GÜNÜ MESAJI
| 27.Mart.2018 |
DÜNYA TİYATROLAR GÜNÜ MESAJI

Toplumda yaşayan insanların birlikte güldüğü, birlikte ağladığı ve hep birlikte düşündüğü tiyatro salonları, insanca duyguların da öğrenildiği yerlerdir. Sahne ve oyuncular aracılığıyla gerçeği sergileyen tiyatro, günümüzü ve geleceği anlamamıza yardımcı olur.

Tiyatro; insanları eğitir, eğitirken de düşündürerek muhakeme yeteneğimizin gelişmesine de katkıda bulunur. Gücünü edebiyattan, müzikten ve sesten alan bu güzide sanat dalında en büyük gücü de izleyici sağlar. Tiyatroya seyirci kalmak yerine tiyatro seyircisi olmak, bu sanata ve sanatçılara en büyük destek demektir.

Bundan hareketle Karpuzlu Belediyesi olarak bizler de tiyatroya önem veriyor; gerek Aydın Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, gerek ulusal çaplı tiyatroların oyunlarını İlçemiz vatandaşlarını buluşturarak, bu önemli sanatın yaşamasına vesile olmaya çalışıyoruz.

27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü dolayısıyla bu önemli sanata emek veren tüm tiyatro sanatçılarımızı ve tiyatroya gönül verenleri sevgi ve saygıyla selamlıyor, Dünya Tiyatrolar Günü'nü kutluyorum."

Tuğrul OZAN