ORMAN HAFTASI MESAJI
| 21.Mart.2018 |
ORMAN HAFTASI MESAJI

Ormanlar, bir milletin en önemli zenginlik kaynağıdır. Çok uzun bir süreçte oluşan ormanlarımızı korumak ve yeni orman alanları oluşturmak hepimizin vatandaşlık görevidir. Bu vatandaşlık görevimizi yerine getirirken ağacı ve ormanı korumanın, uygarlığın en temel göstergesi olduğunu çocuklarımıza öğretmeli ve bu bilinçle ormanlarımıza sahip çıkmalıyız. İçinde yaşadığımız dünyanın ve bu güzel ülkenin, bize dedelerimizden miras değil, çocuklarımız ve torunlarımızdan emanet olduğunu unutmamalı, ülkemizin ciğerleri olan ormanlarımızı korumak konusunda daha duyarlı olmalıyız.

Bu amaçla, ülkemizde ve ilçemizde çevre bilincini oluşturmak ve ormanların önemini vurgulamak için 21- 26 Mart tarihlerinde kutlanan Orman Haftası etkinlikleri kapsamında Belediyemize ait Hatıra Ormanında her yıl ağaç dikme faaliyeti gerçekleştiriyoruz. Ormanların korunduğu ve yeşil alanların çoğaldığı bir dünya diliyorum.

Tuğrul OZAN