5 ARALIK DÜNYA KADIN HAKLARI GÜNÜ MESAJI
| 5.Aralık.2017 |
5 ARALIK DÜNYA KADIN HAKLARI GÜNÜ MESAJI

5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ve Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 83. yılında; kadın erkek eşitliğinin sosyal ve siyasal hayatta tam ve koşulsuz gerçekleştiği bir geleceğin toplumsal alanda daha da güçlendirilmesi gerekmektedir.

Demokratik bir toplum için kadınların güçlendirilmesi, çalışma alanlarının genişletilmesi, eğitim, sağlık, istihdam, hukuk, siyaset vb. alanlarda eşit fırsat imkânlarından yararlanmalarının sağlanması önem taşımaktadır.

Ben Türk kadınının her alanda başarılı çalışmalar gerçekleştirecek yeterlilik ve kabiliyette olduğuna yürekten inanıyorum.

Türkiye´nin ilk kadın muhtarı Gül ESİN’ in 1933 yılında İlçemizden seçilmesi bizler için bir gurur kaynağı ve de yaptığı başarılı çalışmalar kadınlarımız için bir referans olma niteliğindedir.

Bu vesile ile Gül Esin Hanım’ ı rahmet ve şükranla anıyorum. Görevi başında bulunan tüm seçilmiş kadınlarımızın 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Gününü kutlar, başarılar diliyorum.

Tuğrul OZAN