İLÇEMİZDE YAPILAN DEVE GÜREŞLERİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
| 26.Kasım.2017 |
İLÇEMİZDE YAPILAN DEVE GÜREŞLERİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Belediyemizin ortaklığında gerçekleştirilen Karpuzlu Belediyesi 4. Geleneksel Alinda Deve Güreşi Festivalimiz Karpuzlu Arena’ da yapıldı.

Belediye Başkanımız Sn. Tuğrul OZAN tarafından Belediyemiz önündeki Atatürk büstüne çelenk koyma töreni ile başlayan festivalimizde, Başkanımız ve Protokol üyeleri Belediyemiz önünde harmandalı oynamasının ardından Aydın Büyükşehir Belediyesi Mehter takımı eşliğinde Protokol üyeleri ve vatandaşlarımız ile birlikte Deve Güreşi alanına kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.

Gerçekleşen güreşimize, Büyükşehir Belediye Başkan yardımcısı Sn. Evrim KARAKOZ, Kaymakamımız Sn. Burak ÇİMŞİR, Belediye Başkanımız Sn. Tuğrul OZAN başta olmak üzere, İlçe Jandarma Komutanı, İlçe Emniyet Amiri, Meclis üyelerimiz, Muhtarlarımız, Oda Başkanlarımız, Sivil toplum kuruluşları, Siyasi parti Başkanları katılımcılar arasında yer aldı.

Belediye Başkanımız Sn. Tuğrul OZAN; “Bölgemizin birbirinden güzel, namlı, şampiyon develerini İlçemize getirdik. Kıran kırana güreşler oldu.

Yapılan güreşlerle halkımız arasında dayanışma, kaynaşma ve geleneklerimizi yaşatma adına bu yıl 4.’sünü düzenlediğimiz güreşlerimiz yine çok güzel bir havada yoğun ilgi ile gerçekleştirildi. Havanın da çok güzel olması, güreşlerimize olan ilgiliyi artırdı. Biz bu güreşlerimizle eski Yörük geleneğimizi, örf ve adetlerimizi sürdürmeye çalışıyoruz. Belediye olarak biz bu organizasyonu üstlendik.

Güreşimize katılan tüm deve sahiplerine, vatandaşlarımıza ve güreş severlere çok teşekkür ediyorum dedi.