Geleneksel 3. Karpuzlu Deve Güreşi
| 29.Kasım.2016 |
Geleneksel 3. Karpuzlu Deve Güreşi

5. Alinda Kültür, Sanat Ve Turizm Festivali Ve Geleneksel 3. Karpuzlu Deve Güreşi Karpuzlu Arena’da gerçekleşti. Kadın ve çocuklara ücretsiz olan güreşleri, Karpuzlu Kaymakamı Sn. Ömer Faruk GÜNGEN ,Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Özlem ÇERÇİOĞLU, Karpuzlu Belediye Başkanı Sn. Tuğrul Ozan, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş izledi.

Sezonun ilk deve güreşine ev sahipliği yaptıkları için mutlu olduklarını söyleyen Karpuzlu Belediye Başkanımız Sn. Tuğrul Ozan, “Bu yıl 3. Geleneksel Deve Güreşi Festivalini gerçekleştirmenin mutluluğu içindeyiz. İnşallah hatasız ve kazasız bir güreş olur. Bu kültürü bizden sonraki nesillerimize de taşımak için var gücümüzle çalışacağız” dedi.

Çevre il ve ilçelerden güreşe katılan pehlivan develer, renkli görüntüler oluşturdu.