Karpuzlu, Askeri Birliklere Kapılarını Açtı
| 1.Eylül.2016 |
Karpuzlu, Askeri Birliklere Kapılarını Açtı

Darbe girişiminin ardından, askeri birliklerin şehir dışına taşınması gündeme gelirken Karpuzlu Belediye Başkanlığı, Aydın'daki askeri birliklerin şehir dışına taşınması durumunda Karpuzlu'nun tercih edilmesi için Aydın Valiliği'ne dilekçeyle başvurdu.

Türk Silahlı Kuvvetleri içerisine yuvalanan Fetullahçı Terör Örgütü üyelerinin 15 Temmuz darbe girişiminin başarısız olmasının ardından, kurulan ve içerisinde Milli Savunma Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın bulunduğu komisyon, Türkiye'nin 81 ilinde, askeri birliklerin şehir dışına taşınmasıyla ilgili çalışma başlattı.

Aydın'ın merkez ilçesi Efeler'e 55 kilometre uzaklıkta yer alan ve yaklaşık 12 bin nüfusu bulunan Karpuzlu'nun Belediye Başkanı Tuğrul Ozan da kentteki askeri birliklerin şehir dışına taşınması durumunda Karpuzlu'nun tercih edilmesi için Aydın Valiliği'ne dilekçeyle başvurdu.

İlçesinin kapılarının askeri birliklere açık olduğunu dile getiren Başkan Ozan, "Devletimiz, 81 ilde askeri birliklerin şehir dışına taşınması için çalışma başlatmıştır. Bu çalışma Aydın'da yapılırsa, biz Karpuzlu'nun tercih edilmesini talep ediyoruz. Bu talebimizi de, dilekçeyle Valiliğimize ilettik. Karpuzlu'ya gelecek askeri birlikler için başta arazi olmak üzere her türlü desteği vermeye hazırız" dedi.

Başkan Ozan, askeri birliklerin Karpuzlu'ya taşınmasının ilçeyi kalkındıracağını savunarak, "Bu işin, Karpuzlu'ya çok faydası olacağını düşünüyoruz. Karpuzlu, küçük bir ilçe, hatta köy görünümlü bir ilçe. Askeri birliklerin Karpuzlu'ya taşınması, ilçemizi kalkındıracaktır" diye konuştu.