| 9.Kasım.2015 |

KARPUZLU BELEDİYE BAŞKANLIĞI

ATIK PİL TOPLAMA KAMPANYASI

“ATIK PİLLER ÇÖP DEĞİLDİR”

Pilde bulunan 1gr civanın 20 ton yiyeceği, 10 milyon litre suyu ve 2 ton balığı, sadece 1 adet kullanılmış kalem pilin 4 m3 toprağı tek başına zehirlediğini biliyor muydunuz?

Birçok cihazda kullandığımız pillerin kadmiyum, kurşun, civa gibi ağır metaller denilen maddeleri içeriyor. Bu kimyasal maddeler atık pillerin çevreye atılması veya evsel atıklarla karışması durumunda suda çözülerek insan ve çevre sağlığını olumsuz etkiliyor.

Örneğin civa; böbrek ve karaciğerde tahribat, kas güçsüzlüğü, denge bozukluğu, sağırlık, kanser ve sakat doğumlara neden olabiliyor. Bu nedenle toplum sağlığı ve su kaynaklarının korunması için “atık pillerin” ayrı toplanması gerekmektedir.

Atık pillerdeki civa, kurşun ve kadmiyum kansere yol açıyor. Evlerde kullandığımız ve hayatımızı kolaylaştıran piller pilin ömrü bittiğinde hayatımızı kabusa çevire biliyor. Bu yüzden pillerin ömrü bittiği zaman onları toprağa veya ateşe atmayalım.

Buna istinaden Karpuzlu Belediye Başkanlığı olarak İlçemizin bugününü ve geleceğini temiz tutmak amacıyla İlçemizdeki Kamu Kurum ve Kuruluşlarına, Sivil Toplum Örgütlerine, Camilere, Okullara, Eczanelere, Kahvehanelere, Bakkallara, atık pil toplama kutuları dağıtacağız.

İlçemize, doğaya ve çevreye daha doğrusu kendimize iyilik yapmak için atık pillerimizi atık pil toplama kutularına atalım.

Lütfen duyarlı olalım ve kullanılmış pilleri evsel çöplere atmayalım.