FESTİVAL VE DEVE GÜREŞİ
| 23.Ekim.2015 |
FESTİVAL VE DEVE GÜREŞİ

FESTİVAL VE DEVE GÜREŞİ BASIN AÇIKLAMASI

Alinda antik kentimizin tarihi, kültürel, sanatsal ve turizm yönlerinin etraflıca tanıtılmasının hedeflendiği ve bu sene 4. Defa yapılarak: geleneksel hale gelmesi planlanan Alinda Kültür, Sanat ve Turizm festivalimiz 22 Kasım 2015 günü yapılacaktır,

Türk milletinin tarihinde güç alarak geleceğini şekillendirdiğini söyleyen Karpuzlu Belediye Başkanı Tuğrul Ozan, festivallerin kültürel değerlerin geleceğe taşınması, halkın kaynaşması ve çevreden gelen katılımcılarla görüş alışverişinin yapılması, Karpuzlu ilçemizin tanıtılması açısından önemli olduğunu vurguladı, Alinda Antik Kentinin yüzyıllara dayanan geçmişine bakıldığında; bir kentin yaşamına dair bütün izlerin var olduğunu ve Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından da ÖRENYERİ olarak adlandırılan antik kentin turizme kazandırılması yönünde projelerin devam ettiğini ve 4. Alinda festivalinin de bu projenin bir aşaması olarak düzenlendiğini belirtti.

Tuğrul OZAN Karpuzlu'nun kıyıda kalmış görüntüsünden uzaklaştığını, gelişimin başladığını ve artık Karpuzlu'nun kabuğunu kırdığını, bu festivalde değişimin ve canlanmanın tüm belirtilerini katılımcılara göstereceğiz dedi, Tüm Aydınlı hemşerilerimizi bu değişimi ve gelişimi görmeye, bizimle birlikte yaşamaya davet ediyoruz diyen Tuğrul OZAN her sene düzenli olarak genişleyen ve büyüyen bir organizasyonla festivallerin devam edeceğini ve Alinda Festivallerini de kültürümüzün bir parçası haline getireceklerini ifade etti.

22 Kasım günü saat 10.00 da Karpuzlu Belediyesi önünden mehteran ve deve yürüyüşü ile başlayacak olan 4, A1inda Kültür Sanat ve Turizm festivalimiz, Karpuzlu Arenada bu yıl 2.’si düzenlenecek olan Geleneksel Karpuzlu Deve Güreşleri ile devam edecektir.

Tuğrul OZAN

Karpuzlu Belediye Başkanı