Deve Güreşi
| 20.Kasım.2014 |
Deve Güreşi

Karpuzlu Belediyesi 1. Geleneksel Deve Güreşi, Karpuzlu Arena’da gerçekleşti. Kadınlar ve çocukların ücretsiz katıldığı güreşe Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Karpuzlu Kaymakamı Durdu Yusuf Arık, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Karpuzlu Belediye Başkanı Tuğrul Ozan, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, mahalle muhtarları ve yaklaşık 5 bin kişi izledi.

Dua okunması ve kurban kesilmesi ile başlayan güreşlerde Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinden 140 pehlivan deve, güreş tutarak Arena’da renkli görüntüler oluşturdu. Güreşe katılan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Karpuzlu Belediye Başkanı Tuğrul Ozan, güreşleri izlemeye gelen seyircileri selamladı. Güreşler, havanın da güzel olmasıyla geç saatlere kadar devam etti.